Dedikerte kunderådgivereDedikert hjelp

Prislapp på 156.000 kroner: Dette er «Norges dyreste PC»

Skreddersydde PCer er hverdagskost for Komplett Bedrift, i alle prisklasser.

Alle Komplett-PCer blir bygd i Sandefjord.

 

– I år kommer vi til å levere 35.000 datamaskiner, sier Pål Fredrik Berg. 

Pål Fredrik Berg begynte å interessere seg for skreddersydde PCer på midten av 90-tallet. I dag, 20 år senere, er han sjef for Komplett PC, som bygger og leverer datamaskiner til privatmarkedet og bedriftsmarkedet gjennom Komplett Bedrift. 

– Alle blir bygget her på fabrikken vår i Sandefjord, sier han. 

Selv om majoriteten av datamaskinene går til privatkunder, og særlig til «gamere», opplever Berg stadig flere henvendelser fra bedrifter. 

– Det er spesielt kreative næringer som oppsøker oss. De har ofte behov for mye datakraft, og vi skreddersyr PCer som passer til de programpakkene de bruker.

Komplett PC sjef Pål Fredrik Berg

– Mye penger å spare på å skreddersy 

 – Fordelen vår er at vi selger mye komponenter hver for seg. Det betyr at vi alltid har siste generasjon av komponenter, samtidig som vi fort kan snu oss rundt og tilpasse oss kundens behov, sier Berg.

Han forteller at det vanligvis ikke tar mer enn et par uker fra de blir kontaktet til kunden mottar en ferdigbygget datamaskin. Ofte kan leveringstiden være ned mot en uke. 

– Skulle man bestilt fra en annen leverandør ville PCen mest sannsynlig blitt bygget i Kina eller nedover på kontinentet, og da snakker vi om en helt annen leveringstid.

De fleste skreddersydde PCene Komplett Bedrift selger koster mellom 10.000 og 20.000 kroner. 

– Her er det mye penger å spare for mange bedrifter. Med en stasjonær maskin er det lett å bytte ut komponenter etter hvert som de blir utdatert, og du slipper å måtte kjøpe alt nytt hvert tredje år, sier Berg. 

Han bruker selv en fem år gammel datamaskin. 

– En tommelfingerregel er at der det ikke er skrikende nødvendig med en bærbar maskin, bør det være en stasjonær. Konfigurert riktig betyr det mindre støy, mulighet for mer enn to skjermer og bedre ytelse.

(Saken fortsetter under)

YouTube Video - MPX Komplett PC

Dette får du for 156.000 kroner

  • Fire Nvida Geforce GTX 980Ti grafikkort til 8.000 kr per stykk 
  • To 4TB store HDD-lagringsdisker
  • 128 GB RAM
  • To Intel Xeon E5-2697 prosessorer til 60.000 kroner

 

12-doblet ytelsen

Selv om de fleste maskinene koster under 20.000 hender det at Komplett Bedrift får inn bestillinger på virkelig kraftige maskiner. 

– Vi får en håndfull henvendelser i 100.000-klassen hvert år. Her handler det om maskiner som kan gjøre avanserte beregninger på en brøkdel av den tiden det vanligvis har tatt, sier Berg. 

 

Våren 2016 leverte han "Norges dyreste PC" til Telemark fylkeskommune. Prislappen var 156.000 kroner inklusive merverdiavgift. 

– Her er ytelsen pushet helt til grensen, og vi brukte mye tid på å teste maskinen og sørge for at den fungerte optimalt. 

Maskinen blir i dag brukt til å produsere 3D-modeller av flyfoto som skal brukes i fylkeskommunens kartdatabase. 

– Før brukte fylkeskommunens datamaskiner 12 dager på prosessen, og om noe skar seg måtte de begynne helt på nytt. Nå tar det bare én dag, sier Berg. 

Han mener langt på vei at tidsbesparelsen som henter inn kostnaden av datamaskinen. 

– Dette gjelder for mange andre bransjer også. Når du tenker på timeprisen ved å vente på en datamaskin, eller forsinkelsen det kan medføre i et prosjekt, lønner det seg med en kraftigere maskin.

Les også: Slik fungerer Europas mest effektive lagersystem

Kan en Komplett-PC gjøre arbeidsdagen din mer effektiv? Ta kontakt på salg@komplettbedrift.no eller 33 00 51 50.