DER DET EN GANG LÅ EN BIBEL, LIGGER NÅ EN MACBOOK PRO

Midt i Norges eldste by befinner det seg en over hundre år gammel kirke kalt Spiret. Bygget fra 1896 har huset menigheter, black metal-festivaler og spirende kunstnere. De siste årene har derimot det digitale byrået Breakfast tatt bolig her. Bortsett fra en og annen kladdebok og blyant, sverger den kreative gjengen troskap til produkter fra Apple. Det er rett og slett enklest på den måten.

Det handler om flyt
Blant de ansatte i Breakfast finner vi både ringrever med lang fartstid i bransjen og nyutdannede kreatører som kommer rett fra skolebenken. Nettopp denne miksen av erfaring og talent gjør Breakfast til noe helt spesielt. Å jobbe i de inspirerende lokalene er også noe for seg selv. 

Hele gruppen sitter sammen i åpent kontorlandskap på det gamle kirkegulvet. Det er også en rekke mindre rom å trekke seg tilbake til, som «sakristiet» og «koret». Enten alene eller sammen med andre. Uansett behov, så har fokuset vært sterkt på å legge til rette for å dekke dem alle. Både i lokalene og gjennom valg av maskiner og arbeidsverktøy.

 

«Klart det er fint at produktene ser bra ut og føles gode, men det aller viktigste er at de er
enkle å bruke og sjeldent svikter» - Thomas de Vries, byråleder, grunnlegger og rådgiver.

Sammen om samme løsninger
«Noen av oss sitter med animasjon og filmredigering, andre designer identiteter og logoer, utvikler strategier, skriver og mye mer. Det betyr at vi har behov for forskjellige typer maskinkraft, men også at det er essensielt at alt vi bruker kan snakke sammen og samhandle på enklest mulige måte,» sier Thomas de Vries, byråleder, grunnlegger og rådgiver.

Lett å bruke. Lett å like.
Kommunikasjon, strategi, design, markedsføring, nettsider, sosiale medier, tekstarbeid, content, performance marketing og mye mer; rekken av oppgaver er nærmest endeløs. Nettopp derfor er det viktig med arbeidsverktøy som tilrettelegger for en effektiv arbeidsdag, uavhengig av oppgave som skal løses. Den floka fikser Apple med stil.

«Klart det er fint at produktene ser bra ut og føles gode, men det aller viktigste er at de er enkle å bruke og sjeldent svikter. Enten du er ny i bransjen eller har jobbet lenge, så er brukerfokuset hos Apple helt unikt,» sier de Vries som har vært svoren Apple-bruker helt
siden Steve Jobs trakk sin første høyhalsede genser over hodet.

Apple til alt og alle
Det knitrer i hjerner, knatrer på tastaturer, klikkes på nettbrett, duppedingser og andre ting fra Apple. Her kan du se noen av grepene Breakfast har tatt for å sikre god arbeidsflyt.

Apple TV i alle møterom
For hvem har vel ikke stått før et viktig møte og knotet med å finne riktig overgang? Ja, tenkte vi det ikke. Hos Breakfast slipper man det. Alle TV-er i alle møterom er utstyrt med Apple TV. Alt man trenger å gjøre er å dele skjermen og kjøre på!

iPhone til alle
Når man begynner å jobbe i Breakfast får man også en telefon. Denne er satt opp med delt kalender, e-post og alle tilgjengelig verktøy slik at man raskt og enkelt kan svare, selv om man kanskje ikke sitter ved kontorpulten sin. Programmer som Slack og Basecamp er effektive apper som benyttes for å skape en god arbeidsflyt.

MacBook til de fleste
De ansatte er selv med å bestemme hva de trenger av teknisk utstyr. Normalt gjør en MacBook Pro susen og vel så det. De fleste designerne, web-utviklerne og tech-folkene hos Breakfast har en slik maskin. For de som jobber mest med tekst og foretrekker et mer lettbeint verktøy, har MacBook Air blitt en trofast følgesvenn.

Kraftmaskiner til de som trenger det
Å drive med film, animasjon og motion design kan kreve sitt av en maskin. Derfor består maskinparken hos Breakfast også av en godt specet iMac Pro. Når tung 3D-rendering gjør at selv denne barskingen får en tøff dag på jobb, henter maskinen hjelp og støtte fra to eGPUer. Det er eksterne kabinett med grafikkort. Samarbeidet mellom disse komponentene fungerer utmerket, selv om eGPU-ene kommer fra utsiden av Apple-familien.

Når Breakfast sin mann på film er på farten, lar han iMac-en stå og tar en iPad Pro med pencil under armen. Den fungerer som et praktisk og hendig verktøy for storyboard-tegning og notater. iPad-en kan også brukes til å fjernstyre iMac-en. Da kan den benyttes til å tegne rett inn i Photoshop. Dermed erstatter iPad Pro et tegnebrett til flerfoldige tusen kroner. Den gjør også at vår mann kan tegne rett fra sofaen.

Funksjonelle og fornuftige løsninger
Alt dette høres jo vel og bra ut, tenker du kanskje nå, men hva med det som skjer under overflaten? Hva med serverløsningen? Breakfast sin dyktige IT-ansvarlige liker av sikkerhetsmessige årsaker å holde (krets)kortene tett til brystet. Noen ord fikk vi allikevel lurt ut av ham. Hos Breakfast kjører Apples Server-app på en iMac. Serveren håndterer blant annet kalendertjenester og device management. Lagring skjer på et RAID tilkoblet via Thunderbolt. Backup av server og arbeidsstasjoner går til et separat RAID samt til ekstra skybackup. Her skal virkelig ikke én piksel med kreativt arbeid gå tapt! For de av oss som synes Thunderbolt høres ut som en AC/DC-låt, konkluderer vår IT-guru slik; «Breakfast benytter enkle, funksjonelle og fornuftige løsninger som har fungert bra siden oppstarten i 2011».

Et digitalt paradis
I Bibelen lot Adam og Eva seg friste av et eple. For gjengen i den gamle kirken i Tønsberg har det vist seg vanskelig å holde fingrene fra den digitale versjonen. «Ikke bare er produktene fra Apple både flotte og funksjonelle, men de holder seg også godt over tid. Batterikapasiteten på min MacBook Air er like god nå som den dagen jeg dro plastfolien av skjermen. Det har mye å si for meg som sjeldent sitter ved kontorpulten», forteller de Vries.«Hos Breakfast har Apple kommet for å bli», konkluderer han.

Komplett Bedrift + Apple
Som Apple-autorisert forhandler er Komplett Bedrift et trygt valg for deg og din bedrift når det gjelder alle Apple-produkter. Vi bestreber å alltid være først med nyheter, ha konkurransedyktige priser og varer på lager for rask levering.

Ta kontakt på salg@komplettbedrift.no / 33 00 51 50 (kl:08-16) eller trykk på banneret under for å se hvilke muligheter som finnes for deg og din bedrift.

Tekst, video og foto: Breakfast

www.breakfast.no