God ergonomi på arbeidsplassen skaper trivsel, hindrer sykefravær og er god økonomi.

Contour Design er markedsledende innen forskning, utvikling og design av ergonomiske datamus, og tilbyr produkter som hjelper mennesker med å arbeide tryggere ved PC-en uten risiko for fysiske smerter eller skader. Belastningsskader, musearm og andre muserelaterte skader kan unngås med rett utstyr, fokus og forebygging.

Her er Trond Næss i Contour sine beste tips for en bedre ergonomisk arbeidshverdag:

1. Med RollerMouse blir du automatisk sittende, eller stående, i en god ergonomisk arbeidsstilling. En ergonomisk arbeidsstilling reduserer risikoen for belastningsskader. 

2. RollerMouse er sentralt plassert foran tastaturet og smarte funksjoner gjør at du arbeider raskt og effektivt. Du slipper å strekke deg etter datamusen hver gang du skal flytte musepekeren. Med begge hender nær tastaturet er det også enklere å bruke tastatursnarveier, noe som øker produktiviteten ytterligere og sikrer en mer effektiv arbeidsdag.


3. Arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager er den største enkeltårsaken til fravær i arbeidslivet. Hvis du bruker RollerMouse reduseres risikoen for belastningsskader og sykefravær.

 

 

Hvorfor er ergonomisk datamus en god investering?

Svarer på det er enkelt, det er veldig lønnsomt for bedriften.


Visste du at NHO / Sintef har beregnet at sykefravær koster arbeidsgiver i gjennomsnitt kr. 2.600 i tapt produksjon og økte kostnader pr. dag! Det er omtrent det samme som prisen på 1 stk. RollerMouse det. Og, jeg kan love deg at du ikke blir sykemeldt kun en dag hvis du får musearm. Jeg har selv blitt operert i skulderen og var sykemeldt i 7 uker. Tenk deg hva det kostet min arbeidsgiver. I tillegg hadde jeg veldig mye smerter lenge før operasjonen og jeg må nok innrømme at jeg også ble ganske ineffektiv i den perioden.

 

Mange brukere «venter» dessverre til smerte og ubehag oppstår før de kjøper midtstilt mus. For de aller fleste av disse fungerer RollerMouse veldig effektivt for å lindre og eliminere smerten … men, tenk forebygging … forebygging er klart mest lønnsomt og mange PC-brukere vil bli spart for mye smerte og ubehag hvis de kjøper RollerMouse før de får vondt. I tillegg unngår bedriften mye unødig sykefravær og brukerne blir veldig fornøyde med en arbeidsgiver tenker forbygging.

* Kilde: Helsenett.no