Leie av datautstyr kan være løsningen for din bedrift.

Det er sjeldent lønnsomt å gå for det rimeligste alternativet når det gjelder anskaffelse av IT-utstyr. Sjelden er pengene til denne type investering på plass i et nyoppstartet eller hurtig voksende firma.

–  Problemet for bedrifter i oppstartfasen er ofte kapital, da det er flere utgifter enn inntekter i starten. Det mangler sjelden på innsats og områder man vil satse på, men noe grunnleggende IT-utstyr bør være på plass, sånn som PC-er. Det er rett og slett et must for å få jobben gjort, sier Nils Olsen AM i Komplett Bedrift.

Komplett Bedrift opplever at stadig flere bedrifter ser på teknologi som en investering, og har forståelse for at oppdatert IT-utstyr kan betale seg på mange områder.

– Før var det nok vanligere å fokusere på pris, og man gikk ofte for en av de billigste løsningene. Men det å legge litt penger på riktig utstyr kan lønne seg. For eksempel kan valg av riktig og tilpasset skjerm gi en enklere arbeidsdag, du blir mindre sliten og arbeidsflyten blir bedre. Resultatet er at du får gjort mer. 

Skjermer kan øke produktiviteten

Ifølge en amerikansk studie kan en ekstra skjerm øke produktiviteten med hele 20 – 30%. Samtidig så man klare likhetstrekk mellom større skjermer og økt produktivitet.

En treig maskin er ikke bare frustrerende, men dårlig utstyr kan i tillegg gå hardt utover produktiviteten. En studie fra 2013 fant at hver PC-bruker på verdensbasis vier i snitt minst en uke av året til PC-trøbbel. På toppen av dette kommer frustrasjonen som koker når ting ikke lastes, maskinen henger rett før en viktig deadline, eller andre problemer.

Frigjør driftskapital

Innkjøp av ny teknologi vil øke produktiviteten, som igjen vil være kostnadseffektivt. Haken ved å investere i IT-utstyr er at du faktisk må åpne lommeboka og ta av kapital du gjerne trenger til drift.

Olsen kan fortelle at et økende antall nyetablerte firma velger en leieavtale med Komplett Bedrift fremfor kontantkjøp av IT-produkter.

– Den største fordelen med å leie versus å eie er at du unngår å binde opp kapital. Gjennom leie kan også ferske bedrifter anskaffe seg oppdatert verktøy uten å gjøre store investeringer.

Hvem bør leie IT-utstyr?

– En leieavtale passer alle bedrifter som er på jakt etter ny teknologi, og vi har alt fra små til store bedrifter i porteføljen. Majoriteten av dagens leiekunder er likevel blant små- og mellomstore bedrifter, der nystartede selskaper og selskaper i vekst øker i andel, sier Olsen.

Dette er ikke uventet, da bedrifter i en oppstarts- og utviklingsfase ofte har et stort behov for nytt IT-utstyr – og naturlig nok også begrensede midler, utdyper han.

Kontinuitet i utgiftene

– Ved å leie får bedriften større valgfrihet når det kommer til løsninger og åpner opp for muligheter som skreddersøm. Bedriften trenger ikke lenger kun gå etter pris, noe som kan bli dyrt på sikt.

Kort fortalt: Leie gjennom Komplett Bedrift er forutsigbart, enkelt og fleksibelt. Nyetablerte selskaper unngår aktivering og avskriving av utstyret, og det månedlige leiebeløpet og MVA-utregningen er enkel å forholde deg til, noe som er gunstig i en ellers uforutsigbar oppstartperiode. Leie på 15 sekunder.

 

Nils Olsen fra Komplett Bedrift, gir deg fordelene med leasing av IT-utstyr.

Skreddersyr gode løsninger for din bedrift

– Vi som jobber i Komplett Bedrift har en godt over gjennomsnittlig interesse for varene våre, og jeg er ikke et unntak. Med min IT-bakgrunn kan jeg rådføre kundene i jakten etter det perfekte utstyret som matcher bedriftens bruk.

Hva bør man leie?

Det er mulig å leie stort sett hele utvalget til Komplett Bedrift, men vi leier for det meste ut kontorrelatert utstyr som PC-er, skjermer, mobiler og scannere. Leieavtalen beregnes etter forventet brukstid, som oftest er dette 18, 24 eller 36 måneder.

– Alt kan leies, men det er en nedre beløpsgrense på 5000 kroner. Årsaken er rett og slett fordi utleie under disse summene hverken lønner seg for oss eller kunden, utdyper Nilsen.

Det potensielle leiebeløpet for bedriften beregnes ut fra et scorekort. Her vektes faktorer som: foretakets alder, egenkapital, omsetning, eventuelle betalingsanmerkninger, pant med mer. Med dette kan også nystartede firma benytte seg av tilbudet.

– Vi tilbyr i tillegg vedlikeholdsavtaler gjennom produsentenes utvidede garantier. Med dette er bedriften forsikret hele leieperioden.

Produktene kan kjøpes ut når som helst i leieforholdet og i de fleste tilfellene beholder leietaker produktet etter endt leieperiode.

Eksempler på leiepriser:

Lurer du på en leiepris? Legg varen(e) handlekurven så ser du leieprisen - enklere blir det ikke!

Lønnsomt å leie

Når man skal se på lønnsomheten rundt IT-leie er det ingen hemmelighet at totalsummen blir noe høyere enn ved ordinært kjøp. Men i dette regnestykket må man se på mer enn antall kroner.

– Det er allment kjent at teknologi nedskrives raskt i verdi. Når du tar med dette i regnestykket vil det for mange være lønnsomt å leie. Alternativet for innkjøp av nytt utstyr kan for mange være lån og da kommer lånets betingelser inn i bildet.

I det lange løp lønner det seg sjeldent å gå for det billigste alternativet. Og hvis man i tillegg unngår å kjøpe inn IT-utstyr for å spare penger, kan det bli dyrt hvis det går utover produktiviteten.

–  Ved å leie kan bedrifter gjøre større IT-investeringer men kostnaden fordeles over tid, noe som kan egne seg for nye bedrifter og selskap i raske vekst, avslutter Olsen.

 

Kan leie av IT-utstyr være en løsning for deg og din bedrift? Ta kontakt med Nils på nils.olsen@komplettbedrift.no / 33 00 51 61 eller les mer om hvordan du kan inngå en leieavtale på 15 sekunder her.