Vi som er ansatte hos Komplett Bedrift er lidenskapelig opptatt av IT-utstyr, og innimellom er vi så heldige at vi får prøve noen av det nyeste, smarteste og mest spennende på markedet, slik at vi kan gi dere kunder best mulig informasjon. Vanligvis deler vi vår kunnskap og våre erfaringer med dere da vi er i direkte kontakt, men her deler vi våre tanker om noen av våre mest populære produkter. Husk også at vi hver uke deler av våre erfaringer på Den Komplette Bedriftsbloggen

Kan en trofast iPhone-bruker bli omvendt? Jeg tester Huawei Mate 20 Pro!

Jeg mister heller lommeboka enn mobilen. Det er sikkert mange som kjenner seg igjen, og føler panikken bre seg med tanke på at den skal bli stjålet eller ødelagt. Mobilen brukes til alt det dagligdagse som fjernkontroll til TVen, styrer lyd og lys hjemme, betale i butikk eller en venn (trenger jo egentlig ikke lommebok), sjekke hvor oppmøte på barnas ettermiddagsaktiviteter er og ikke minst jobbmail. Dette er bare en brøkdel og den ukentlige rapporten over mobilbruk tørr jeg nesten ikke se på en gang.

Vanskelig å bytte?

Og selv om det i dag ikke er så komplisert å bytte mobil, ser vi at flere og flere har den lenger nå enn tidligere. For få år siden byttet vi mobiltelefon gjennomsnittlig hver 18. mnd, mens vi nå beholder den i gjennomsnittlig 32 måneder. Dette henger sammen med at vi kjøper dyrere telefoner men også at den er blitt veldig personlig. I motsetning til en jobb-PC, er det sjeldnere at jobbtelefonen må bli levert tilbake til arbeidsgiver.

iPhone er den eneste smarttelefonen jeg har hatt. Jeg har aldri sett noe grunn til å teste noe annet da jeg har ansett iPhone og Samsung (mest nærliggende å bytte til), for såpass like at jeg ikke har sett hensikten med å bytte for mitt bruk. Dessuten har IOS alltid vært så intuitivt og synkronisert med så mye annet i huset. Men så kom Huawei Mate 20 Pro og trigget nysgjerrigheten. Jeg er ganske habil med kamera og tar mye bilder, og ‘’ordentlige’’ bilder tar jeg med speilreflekskamera. Dette er selvfølgelig tungvint å drasse med seg, og derfor var jeg spent på om en mobil kunne tilfredsstille behovet, noe iPhone 7 nå ikke gjør. Og å bytte fra IOS til Android var lekende lett, etter noen gode tips herfra: Slik setter du opp en ny mobiltelefon

Silje Horntvedt – Bid Manager

3 år i Komplett Bedrift

Testvinner

Det ligger mange tester ute og gode beskrivelser av Mate 20 Pro. Blant annet skrev Tek.no i oktober 2018 at ‘’Mate 20 Pro er sannsynligvis telefonen du bør se etter denne høsten og vinteren’’ og fagbladet Elektronikkbransjen kåret den rett og slett til "Årets mobil 2018/2019". Jeg skal derfor ikke gå ned i materien på produktspesifikasjonene for spesielt interesserte, men heller litt overordnet om denne mobilen er verdt å bytte til, eventuelt en soleklar anbefaling når man skal kjøpe ny.

Det som er viktig for meg er:

- Kamera

- Batteritid

- At mobilen er intuitiv å bruke og at den kan brukes til det samme som jeg bruker i dag

- At den er hendig (lett og kan brukes med en hånd)

Kamera

Kameraet er faktisk overraskende bra selv om jeg fra før av hadde lest om dette. En ting er at detaljer i dagslys blir sylskarpe, men at man kan få til et skarpt bilde gjennom en glassrute i mørke med zoom, det imponerte stort. Bildet du ser under er altså tatt ca. 300 meter unna, gjennom en glassrute.

  

(Selv mellom en glassrute i mørket leverer Mate 20)

De ulike automatiske kamerainnstillingene er selvfølgelig nyttig, men man har også mulighet til manuelle innstillinger for de spesielt interesserte. På baksiden har du tre linser, hvorav den ene har ekstrem vidvinkel. Og portrettfunksjonen får enhver amatørfotograf til å se proff ut, til og med vår innholdsrådgiver som fikk i oppgave av meg å ta bilde av en av våre kunderådgivere i kontorlokaler som ikke akkurat har glambelysning, fikk til dette på første forsøk. Hvis du lurer på hvordan du får flotte portrettbilder med uskarp bakgrunn, er teorien bak dette en stor blenderåpning på kameralinsen. Dette er altså en manuell innstilling som på nyere mobiltelefoner gjør dette for deg automatisk i portrettfunksjonen. Konklusjonen er at kamera virkelig står til forventningene. Enten du kun ønsker å bruke manuelle innstillinger, ta bilder i mørket, portrettfunksjon eller leke deg med filter, så har Mate 20 Pro et imponerende kamera.

Batteri

Det eneste som er å si om batteritiden er at den varer så lenge i forhold til iPhone at man glemmer å lade den! Men hvis man først er så uheldig å gå tom pga dette, er den fulladet igjen på kort tid. Du får ladet 70% på 30 min, i tillegg til at du kan lade trådløst. Du kan også lade andre ting trådløst med telefonen. Rett og slett genialt!

 

Brukervennlighet

Når mobilen er et verktøy som har erstattet alle mulige andre duppedingser og den er blitt så personalisert som den er blitt, så er det mange vaner som er vonde å vende. Derfor er det viktig at en ny telefon gjør det samme pluss litt til. Det er ikke noe spesielt jeg har merket at jeg ikke kan bruke Mate 20 Pro til som jeg bruker iPhone til i dag (utenom det opplagte som at den ikke er synkronisert med iPad osv).

Jeg merker stor forskjell på at skjermen er buet og selvfølgelig at det er forskjell på Retina og OLED. Det at skjermen er buet på kanten er kanskje en vanesak. Dette ble jeg ikke helt vant til, men dette blir veldig subjektivt. Noe annet som er veldig subjektivt er at jeg ikke liker emojiene på Android, men det vet jeg ikke om er lov å skrive en gang! Mulig det blir sensurert av gutta på markedsavdelingen 😉

Der kameraet er et stort pluss, er størrelsen og ikke minst vekten der jeg merker mest forskjell, men her i negativ forstand. Selv om man kan minimere skjermen for å lettere bruke en hånd, er 51 gram faktisk veldig merkbart og jeg blir avhengig av å bruke begge hender når jeg skal skrive. Mulig dette også er en vanesak og en ikke-eksisterende utfordring for mine mannlige kolleger, men for meg blir Mate 20 Pro her mindre hendig.

Konklusjon

Konklusjonen er at dersom du liker en større telefon kan jeg absolutt anbefale Huawei Mate 20 Pro. Det er en skikkelig lekker telefon som det er enkelt å bytte til selv om man er en ihugga iPhone og IOS fan.

Send meg gjerne en e-post hvis du lurer på noe angående Huawei Mate 20 Pro!

(Lader 70% på 30 min, i tillegg til at du kan lade trådløst og lade andre telefoner fra Mate 20!)

(Portrettfunksjonen får enhver amatørfotograf til å se proff ut)