Vi som er ansatte hos Komplett Bedrift er lidenskapelig opptatt av IT-utstyr, og innimellom er vi så heldige at vi får prøve noen av det nyeste, smarteste og mest spennende på markedet, slik at vi kan gi dere kunder best mulig informasjon. Vanligvis deler vi vår kunnskap og våre erfaringer med dere da vi er i direkte kontakt, men her deler vi våre tanker om noen av våre mest populære produkter. Husk også at vi hver uke deler av våre erfaringer på Den Komplette Bedriftsbloggen

Ergonomisk mus - bra for helsa men hva med effektiviteten?

Tross min unge alder (26 år, red.anm) kjenner jeg det etter en lang arbeidsdag foran skjermen. Contour RollerMouse tillater meg å kunne jobbe over lengre perioder uten å få like stor belastning på skuldre, armer og håndledd. Mye av arbeidsoppgavene mine går ut på å være i kontakt med kunder og mye av den kommunikasjonen foregår skriftlig, så for meg så har dette vært viktig for å slippe unødvendig mye belastning.

For meg er det ingen tvil om at en RollerMouse gir meg en bedre ergonomi, men det er likevel mange kunder som spør meg om det er vanskelig å vende seg bort fra den kjente og kjære datamusen og om effektiviteten synker? Det korte og enkle svaret på det er; nei!

Hvordan er det å bruke og er det vanskelig å tilpasse seg?

Første bud når du skal bytte til en RollerMouse er å ta ut batteriene av den gamle tradisjonelle musen, legge den i skuffen, låse skuffen og kaste nøkkelen! Det høres kanskje ekstremt ut, men hvis den gamle musen ligger der den alltid har gjort kommer hånden din automatisk til å trekkes mot den. Jeg har sett flere eksempler på kolleger som ikke har nok tålmodighet til å vende seg til RollerMousen og vender tilbake til det kjent og kjære, men som da går glipp av alle de ergonomiske fordelene en RollerMouse gir.

Hvor lang tid det tar å bli komfortabel med en RollerMouse varierer selvsagt fra person til person, men for meg tok det ca. en dag å bli komfortabel med å bruke den nye ergonomiske musen og et par dager til for å bli like effektiv som med den gamle musen.

Og i mitt tilfelle føler jeg at jeg ble enda mer effektiv enn det jeg var før da RollerMousen har en rekke smarte funksjoner som f.eks egen dobbeltklikk knapp, kopi og lim inn knapp. I tillegg er det en egen scrollingfunksjon.

Se figur under:

 

Kai Sæther -  Teamleder kundeservice

1 år i Komplett Bedrift

Bilde tatt med iPhone X

Tegning eller gaming? Styr unna.

Privat så tillater jeg meg selv å game litt iblant. Til Football Manager er RollerMouse perfekt. Til hurtig pek og klikk som kreves i noen spill og fin-koordinert håndlag er nok ikke RollerMouse det ideelle verktøyet, med det er selvsagt ikke den er lagd for heller. Jeg har også prøvd den til tegning i Adobe Illustrator, også her kommer RollerMouse til kort, hvis du driver med lignende oppgaver ville jeg nok heller anbefalt Contour Unimouse eller 3Dconnexion CadMouse.

Må den brukes med et Contour tastatur?

Det er absolutt å anbefale å bruke RollerMousen med Contour Balance tastatur, fordi de er laget for å passe med hverandre. Tastene ligger i riktig høyde i forhold til musa. Det følger også med fester til musa, som gjør at andre tastaturer kan passe. Men da anbefales likevel et ergonomisk tastatur, fordi de samlet sett gir en bedre avlastning, for eksempel Logitech sitt Craft Advanced.

Merk deg at høyden på Contour sin RollerMouse gjør at det er begrenset hvilke tastaturer en kan bruke med den da de er avhengige av å være forholdsvis lave for å passe optimalt med musen.

Teknisk:

Den har fem forskjellige DPI innstillinger og via softwaren kan en gjøre flere viktige innstillinger. Det er også medfølgende software som gjør at en kan endre eller slå av og på knapper og deres funksjoner. Så er det knapper en ikke trenger så kan en endre hva den gjør eller slå den helt av.

Rollermousen kommer i forskjellige størrelser smal og bred håndleddstøtte. Personlig så synes jeg enheten med bred håndleddstøtte er mest behagelig, men dette er helt opp til egen personlig preferanse. Av kablet vs trådløs så er nok trådløs en sikker vinner grunnet mindre kabelkluss på pulten. Se alle utgavene her.

Konklusjon:

Det er komfortabelt. Det er lettere å sitte i riktig sittestilling. Man sitter automatisk rettere i ryggen. På mange måter kan det også være mer effektivt å slippe å flytte hånden når man skriver mye med tastaturet. Musen ligger rett under og er mye mer tilgjengelig. Snarveiene gjør deg mest sannsynlig mer effektiv.

Byggekvaliteten er meget solid og man kjenner fra første trykk at dette er et produkt som kommer til å vare i mange år. Matten under er også behagelig å la hendene hvile på. Det er mykt og gjør det mye mer behagelig å bruke tastaturet. Det er syntetisk skinn i håndleddstøtten noe som gjør at det ikke blir klamt slik som det ofte kan bli med ekte skinn som ikke "puster", selv etter lengre tidsbruk.

Mange sier til meg; hva skal jeg med ergonomisk mus, jeg har jo ikke vondt i armen? Da pleier jeg å svare; hvis du vil at det skal fortsette sånn anbefaler jeg at du bytter. Husk at god kontorergonomi handler i like stor grad om forebygging!

Hvis du vurderer å gå til anskaffelse av en en RollerMouse må du gjerne ta kontakt for å høre mer om mine erfaringer, du treffer meg på eller 33 00 51 19 eller Kai.Saether@komplett.com 

Se alt fra Contour her

Hvis en er opptatt av et stilrent kontorplass så er også RollerMousen penere å se på en de fleste musematter på markedet. Det kommer i fargen svart og rød med en metall aluminiums finish.