Vi som er ansatte hos Komplett Bedrift er lidenskapelig opptatt av IT-utstyr, og innimellom er vi så heldige at vi får prøve noen av det nyeste, smarteste og mest spennende på markedet, slik at vi kan gi dere kunder best mulig informasjon. Vanligvis deler vi vår kunnskap og våre erfaringer med dere da vi er i direkte kontakt, men her deler vi våre tanker om noen av våre mest populære produkter. Husk også at vi hver uke deler av våre erfaringer på Den Komplette Bedriftsbloggen

Møterommet anno 2019!

Alle kjenner viktigheten av et fast håndtrykk, og at førsteinntrykket er alt, men når møtene har blitt flyttet fra fysiske verden og inn på Internett har det klassiske håndtrykket blitt endret. Den første kontakten med nye klienter, kunder, potensielle arbeidsgivere e.l. er ikke lenger et håndtrykk men et bilde og lyd over nettet. Dermed har håndtrykket fått en ny form. Klar lyd, skarpe bilder og rutine med konferanseutstyret er det faste håndtrykket anno 2019, og for å gjøre det helt klart fra start: MeetUp har et av de fasteste håndtrykkene på markedet.

 

Førsteinntrykk

Da jeg først satte meg ned med MeetUp var jeg usikker på hvor mye knoting det kom til å bli for å få systemet opp og gå. Liknende typer utstyr kan jo være notorisk vanskelig å sette opp og gi selv den mest rutinerte IT-ansvarlig hodepine, men Logitech MeetUp imponerer i sin enkelhet fra start. For å starte opp systemet kobler man inn sin PC eller Mac via èn HDMI og en USB kabel. To lys blinker rundt kameraet for å signalisere at ting er som de skal, og systemet er klart til bruk. Selv om det er et veldig viktig at et slikt system er brukervennlig og MeetUp ikke skal få for mye kudos for å gjøre noe den bør, er systemet bemerkelsesverdig intuitivt. Selv jeg med kun medium erfaring med IT utstyr kan komme i gang på to minutter uten noen form for introduksjon.

 

Knotete?

Etter 30 minutter med MeetUp ble det klart at det vanskeligste ved å få MeetUp opp å gå som man vil er at mange av videokonferanse applikasjonene man bruker ofte har din PCs kamera og mikrofon som standard. Ofte må man endre dette for å kunne bruke MeetUp noe som kan være litt forvirrende og knotete til tider, men igjen er jo ikke dette MeetUp sin feil.

Matias Øvrum

Omtrent 4 uker i Komplett Bedrift

(Bilde tatt med iPhone X)

Lyset over kameraet indikerer at MeetUp er påskrudd og klar.

MeetUp kommer i en lekker, space-gray likende kropp for dem som er opptatt av estetikk.

Kameraet

I et videokonferansesystem er det to komponenter som er kritiske for at systemet skal være en vinner. Jeg snakker selvfølgelig om kameraet og mikrofonen. Man kan lære seg klønete eller langsomme oppkoblingsprosseser, men hvis kameraet og mikrofonen ikke holder brukbar kvalitet kan man fort fremstå uprofesjonell. Med et skarpt bilde og god lyd kan man være sikker på å få en god start på videokonferansen, og det får du definitivt med MeetUp.

Kameraet på Logitech MeetUp kan filme i 4K kvalitet, det ypperste innen videokvalitet i dag. Uheldigvis er dette så bra at de fleste standard videokonferansesystemer enda ikke kjører 4K video som standard, så det kommer ikke helt til sin rett, enda. Man kan vel med noenlunde sikkerhet anta at de fleste videokonferansetjenestene (For eksempel Skype for business eller zoom) vil begynne å rulle ut 4K ettersom utstyret der ute blir bedre og bedre, og det er nå en gang slik at noen må gå først.

Når det er sagt skal det også sies at det «normale» HD kameraet også gjør en glimrende jobb. Kameraet justerer seg veldig godt under normale lysforhold og selv om det er en sterk, hvit lyskilde i bildet klarer kameraet å sende klare bilder i skarpe farger med objektet i fokus.

Men det som virkelig gjør at MeetUp stikker seg ut på kamerafronten er det 120 graders kameraet. Det sier deg kanskje ikke så mye, det sa ikke meg så mye heller da jeg leste det på pakken MeetUp kom i, men tro meg når jeg sier at det er en game changer for konferansesamtaler i smale rom. Et 120 grader kamera betyr i bunn og grunn bare at kamera kan filme mange i bredden og gjør konferansesamtaler i grupper mye lettere. Kameraet på MeetUp filmer rett og slett bare veldig bredt, en stor fordel når man skal ha en hel gruppe inn i bildet.

Fjernkontrollen

Med i pakken følger en hendig fjernkontroll som brukes til å styre kameraoverføringen. Du kan zoome og endre kameravinkelen, justere volumet og starte/ avslutte samtaler. 

Fjernkontrollen gjør ting litt mer elegant enn å justere alt via PC da du slipper å konstant lene seg over PCen for å justere diverse vinkler.

Ettersom den knapt er større enn håndflaten din er den også diskret i bruk (ref. bilde under).

 

Fjernkontrollen er en hendig sak!

Til venstre, konferansesamtalen uten fjernkontroll. Til høyre, konferansesamtalen med fjernkontroll. Nok en liten teknisk forskjell som utgjør en stor forskjell i bildet man presenterer. Legg merke til at fjernkontrollen knapt kan synes til høyre.

Mikrofonen

MeetUp har tre innebygde mikrofoner som sitter i «konstruksjonen». Disse gjør at lyden er klar og fin selv når man sitter lengere unna mikrofonen. Etter å ha testet i et konferanserom omtrent syv meter langt opplevde jeg ingen problemer, selv lengst unna mikrofonen.

MeetUP har også innebygget støydemping, noe jeg ville teste.  Så jeg tok enkelt og greit og satte opp en mobil som spilte lyd relativt tilsvarende hva «normal» bakgrunnsstøy vil være, under en test med kollega Trond. MeetUp taklet denne bakgrunnsstøyen glitrende og filtrerer ut støy og vokal slik at den lett kan benyttes i møterom som ikke nødvendigvis har den beste støydempingen i utgangspunktet. Dette gjør jo at den får et bredere nedslagsfelt og kan brukes i flere anledninger uten å måtte be hele kontoret holde lyd til et minimum under videokonferanser.

Skulle man ha behov for en ekstern mikrofon kan selvsagt også det benyttes. Kople opp til samme maskin du kjører MeetUp fra og pass på at du velger den spesifikke mikrofonen for konferansetjenesten.

Konklusjon

Alt i alt vil jeg si at Logitech MeetUp er et glimrende valg dersom du skulle være på jakt etter konferanseutstyr til din bedrift. MeetUp ser bra ut, og det finnes ingenting å utsette på bilde eller lyd kvaliteten. Når den i tillegg har den de små tingene på plass som den ekstremt brede kameravinkelen (med 5 gangeren i zoom), støydempingsteknologien og den praktiske fjernkontrollen blir MeetUp sitt repertoar så bredt at den blir en ekstremt god allrounder. Er du på jakt etter veldig anvendelig konferanseutstyr til din bedrift ville jeg helt klart sjekket ut MeetUp.