Vi som er ansatte hos Komplett Bedrift er lidenskapelig opptatt av IT-utstyr, og innimellom er vi så heldige at vi får prøve noe av det nyeste, smarteste og mest spennende på markedet, slik at vi kan gi dere kunder best mulig informasjon. Vanligvis deler vi vår kunnskap og våre erfaringer med dere da vi er i direkte kontakt, men her deler vi våre tanker om noen av våre mest populære produkter. Husk også at vi hver uke deler av våre erfaringer på Den Komplette Bedriftsbloggen

Apple Watch - trygghetsalarm for oss under 80 år

Obs! Artikkelen inneholder både snikskryting og overdreven posering.

Du vet den kollegaen som nettopp har sett Game Changers på Netflix, og skal ha deg til å bevege deg og spise sunt?

Du vet den vennen som sier at den høye musikken ikke er bra for hørselen din?

Du vet når mammaen din sier at du bare må stresse ned, sette deg ned og puste i 1 minutt?

Eller når du må smøre deg med solkrem pga sterk UV-stråling?

Du kjenner den kollegaen som sier; hadde ikke du et møte om 30 minutter? Det tar 15 minutter å gå dit!

Legen som sjekker hjerterytmen din..

Samboeren som ringer 113 hvis du faller om..

Ikke vet jeg hvilken annen person som har oversikt over menstruasjonssyklusen din, men Apple Watch har det også..

Apple Watch er alle disse personene.

Høres det masete ut? Slitsomt? Irriterende? Invaderende?

Etter noen uker med Apple Watch er jeg ikke irritert, jeg føler meg ivaretatt.

Fornøyd Apple bruker

Eirik Løver - Innholdsrådgiver

3 år i Komplett Bedrift

 

Apple Watch passer på, og hvis du syntes det blir for mange varsler kan de selvsagt tilpasses eller skru av.

Det er Apple..

Selv om Apple nå selger flere klokker enn hele den sveitsiske klokkeindustrien til sammen er det fortsatt mange som er nysgjerrig da man kommer med en Series 5 på armen og spør; hvordan er den? Og etter å ha fått dette spørsmålet ganske mange ganger så har jeg kommet frem til at det mest beskrivende svaret er; «det er Apple», og med det mener jeg enkelt og greit at det funker, det funker veldig bra. Det er en grunn til at en iPad kan brukes både av barnebarnet på 2 år og bestefar på 80 år, det er enkelt og intuitivt, og det er akkurat det samme med Apple Watch. Det tar ca 10 minutter fra du tar den ut av esken til den er aktivert med dine preferanser  (nesten litt for raskt for oss som setter pris på å sette opp nye gadgets).

Batteritid

Lege, venn, kollega, samboer, mamma, pappa, ikke rart den må lades ofte!

Ja du må lade den nesten hver dag, i hvert fall hvis man bruker klokken aktivt, har på varslinger, eller trener mye. Å lade hver dag høres kanskje stress ut, men de fleste gjør det allerede med telefonen, og hvis man får jobbet inn rutinene er det ikke noe stress. Selv har jeg en lader på nattbordet, så jeg lader klokken 30-60 min før jeg legger meg, eller den håpløse halvtimen jeg slumrer hver morgen. Man kan jo selvsagt ha i laderen hele natta, da går klokken inn i «vekkeklokkemodus», men det er jo ikke alle som liker å lade ting hele natten.

Jeg har også investert i et kombinert ladestativ for iPhone og Apple Watch som jeg har stående på skrivebordet på jobben, der får jeg stort sett alltid ladet 30-60 min enten på morgenen eller før jeg drar hjem for dagen. Selvsagt passer ikke alltid dette med hverdagen, og jeg vet det finnes de med mer hektiske dager enn meg, da kan man f.eks. ha en ladekabel i bilen eller så får man også tak i powerbanks som passer til Apple Watch. Du kan også når som helst velge å sette den i strømsparemodus, da går den fra smartklokke til dumklokke (les. vanlig klokke). Og man kan selvsagt skru av at skjermen alltid er på, eller skru av WiFi/4G hvis man er i områder uten dekning. Etter noen ukers bruk finner man ut hvilke innstillinger og rutiner som passer for deg.

Cellular (4G)

Jeg prøvde først en Apple Watch uten eSIM og det skal jo sies at denne klokka er helt lik på alle måter, bortsett fra at den ikke har 4G. Og det hevdes at batteriet varer lenger hvis man ikke har cellular, men du må jo uansett lade hver dag, så forskjellen er ikke så stor.

En Apple Watch uten 4G er på mange måter en forlengelse av iPhonen din, og hvis du velger utgaven med eSim (Cellular) så er det også på mange måter en mobiltelfon på armen.

Jeg angrer ikke på at jeg til slutt havnet på utgaven med eSIM, mobiltelefonen er på godt og vondt med oss hele tiden, og med en Apple Watch med eSIM kan man faktisk legge den fra seg innimellom. Det er overraskende befriende å legge ut på treningstur eller sitte i et møte uten telefonen i lomma som alltid vil ha oppmerksomhet. Får man inn en beskjed sjekker man den lynraskt på håndleddet og svarer senere (jeg klarer i hvert fall ikke la være å svare om jeg leser en melding på telefonen), og kommer det inn en viktig samtale fungerer det fint å besvare fra Apple Watch, enten rett fra klokken eller med AirPods.

Trening

Trening og helse er noe Apple satser stort på, og det er en veldig stor del av Apple Watch universet, og som jeg nevnte i innledningen så føler man seg veldig ivaretatt og ikke minst motivert.

For min del ble Apple Watch kjøpt inn som en del av det sedvanlige nyttårsforsettet; tren mer! Og når vi nå snart skriver april så kan jeg med stolthet melde at nyttårsforsettet ikke er brutt, og det skal Apple Watch ha en stor del av æren for. Ringene skal fylles, og hvis de ikke fylles, da får du høre det!

Men det er ikke bare «mas» om hvor langt etter du ligger eller hva du bør gjøre. Det er også motivasjon og utfordringer. Jeg blir nesten litt flau over hvor mye disse digitale medaljene mine betyr for meg. Og Apple Watch er ganske grei som personlig-trener, hvis du går over litt lenger tid så kommer det ofte et forslag; «du, nå ser det ut som du trener, vi skal ikke bare registrere det a?». Og svarer du ja så registrer den ikke bare fra du sier ja, men også fra da du startet å gå.

Selv har jeg stort sett brukt den medfølgende Trenings-appen og Strava, de er enkle å bruke og gir meg all informasjon jeg trenger og nøyaktig målinger. For "proffere" brukere finnes det et stort utvalg andre treningsapper og det er mulig å koble til pulsbelte for "helt" nøyaktige målinger.

Og hvis man virkelig vil ha motivasjon kan man utfordre kolleger og venner med for eksempel Challenges Appen. Her kan man enkelt administrere konkurranser, sette opp lag og utfordringer. Og man trenger ikke drive med maratonløping for å delta, det kan også være å ta trappen istedenfor heisen eller hente kaffe fra andre del av bygget istedenfor den som står nærmest, men vær advart, det er avhengighetsskapende og kan føre til friske og opplagte ansatte!

 

Helse

Helse er som sagt også en stor del av Apple Watch, og før jeg går videre, det må understrekes at alle helseopplysningene dine lagres kryptert og de deles ikke med Apple eller noen andre (Les mer om hvordan Apple ivaretar personvern).

Videre kunne jeg jo skrevet mye om hvordan Apple Watch måler og sjekker min helsedata, sier ifra hvis jeg faller etc, men det beste er jo at du leser denne saken om Torval (67), som faktisk ble reddet av sin Apple Watch: Smartklokken reddet Toralv (nrk.no)

Alt av helsedata du ønsker å måle via Apple Watch finner du oversiktlig satt opp i Helse-appen på iPhonen dinl. Det finnes også en rekke tredjeparts-apper tilgjengelig når det gjelder kosthold. trening og helse, og jeg har faktisk hørt om et par kolleger på Komplett som konkurrerte i hvem som hadde best (mest?) søvn, så det er mange muligheter.

faksimile: nrk.no

faksimile: nrk.no

Nøkkelfunksjoner:

Det finnes selvsagt enormt mange funksjoner og muligheter med Apple Watch, se f.eks. disse 52 tipsene fra wearable.com.

Men her har du de funksjonen jeg har brukt mest de tre månedene jeg har hatt klokka:

  • Finn telefonen: Bruk Apple Watch til å få telefonen din til å ule, slik at du finner den.
     
  • Walkie-talkie: Snakk med andre kontakter via walkie-talkie. Throwback til barndommen? Ja! Plagsomt for andre på kontoret? Ja! Gøy? Ja! Finnes det faktiske bruksområder? Uten tvil.

  • Fjernkontroll: Endelig en fjernkontroll til Apple-TV man ikke roter bort og perfekt til styring av musikk fra sofaen eller på joggetur.

  • Fjernutløser: Enkel styring av kamera på telefon via Apple Watch. Endelig får du vært med på gruppebildene selv.

  • Siri: Funksjonen er jo på ingen måte ny, men jeg mener virkelig den kommer til sin rett på Apple Watch. Trykk inn digital kronen, spør eller kommander, Siri skjønner det meste. Bruker det mye i bilen, da øynene skal være festes på andre ting enn mobilen. Apple Watch fungerer forresten veldig bra som handsfree også.

  • Kalender/påminnelser: Nok en gang, ingen ny funksjon. Men det å få påminnelser og ha full kontroll til enhver tid er ekstremt nyttig i en travel hverdag.

 

Obs - det kan fort "ta litt av" med fjernutløseren

Konklusjon:

Det skinner vel ganske godt gjennom at jeg er en fornøyd bruker av Apple Watch, på jobben, hjemme og til trening, så jeg trenger ikke bruke så lang tid på denne konklusjonen.

Det jeg kan si er at det er utrolig mange muligheter med Apple Watch, du kan bruke den til «alt», du kan får varsler på «alt» eller så kan du bruke den som en klokke. Det finnes et stort utvalg funksjoner, Apper, urskiver og reimer, så hvordan din Apple Watch blir seende ut eller hvilken funksjon du velger å bruke er helt opp til deg.

Det høres kanskje dumt ut, men faktum er at jeg føler meg tryggere med Apple Watch på armen, det er en rekke funksjoner jeg håper og tror jeg aldri får bruk for, men det er betryggende å ha de i umiddelbar nærhet.

Mitt tips er å ha på alt da du starter klokken, så luker du bort funksjoner etter hvert som du ikke ser behov for de eller du syntes det blir for mye.

Tre måneder senere sitter jeg igjen som en meget fornøyd bruker. Og nå som jeg sitter på hjemmekontoret (pinnestol ved kjøkkenbordet) hele dagen er jeg sjeleglad jeg har en klokke som faktisk ber meg reise meg før det er for sent og sørger for at jeg beveger meg til tross for en annerledes hverdag.

Hvis du har spørsmål om Apple Watch er det bare å sende meg en mail.

Se vårt utvalg av Apple Watch.

Apple Watch Series 5 GPS Watch

Apple Watch Series 5 GPS

44mm Silver Aluminium Case med White Sport Band
Ikke på lager. 17 stk. bekreftet sendingsklare 13.aug.2020
Eks. mva.
3 992,-
Apple AirPods 2 Handsfree

Apple AirPods 2

Perfekt følgelsesvenn for Apple Watch. 
(2)
50+ stk. på lager. (1-2 dager leveringstid)
Eks. mva.
1 272,-
Belkin Curve Screen Protector for Apple Watch Skjermbeskyttelse

Belkin Curve Screen Protector for Apple Watch

Beskytt skjermen på din nye Apple Watch mot riper og støt. 
Ikke på lager. 50+ stk. forventes sendingsklare 20.aug.2020 (usikker dato)
Eks. mva.
199,-

Nysgjerrig på Apple universet? Her kan få noen flere tips: