Vi som er ansatte hos Komplett Bedrift er så heldige at vi innimellom får prøve noen av de nyeste, smarteste og mest spennende IT-utstyret på markedet, slik at vi kan gi dere kunder den best mulig informasjon. Her er denne månedens anbefaling: Apple iPhone X 256GB Sølv

*Obs - iPhone Xs og Xs Max er nå lansert - jeg antar mye av det samme som står i denne testen også gjelder for de*

Er iPhone X bedre enn 6?

Dette er spørsmålet jeg spurte meg selv etter å ha byttet fra iPhone 6s, til iPhone X. Et ganske dumt spørsmål med et åpenbart svar, et bedre spørsmål er derfor, er iPhone X dobbelt så bra som iPhone 6s, da prisen nesten nøyaktig er dobbel.

Rett ut av esken.

Ved bytte av mobiltelefon er man alltid litt usikker; følger alt med? Hva skjer med bildene? E-poster? Kontaktene? På Komplett Bedrift har vi en guide for bytte av mobiltelefon jeg hadde tenkt til å bruke, men før jeg kom så langt så spurte min nye iPhone X meg; «Konfigurerer ny iPhone – bruk Apple-ID-en til å konfigurere din nye iPhone?» - Enklere blir det ikke.

Ikke bare velstand.

Bytter man til en iPhone X er det jo en åpenbar forskjell, den «manglende» hjemknappen. En knapp som man som rutinert iPhone-bruker har ganske innarbeidet i muskelminnet, og jeg skal være den første til å innrømme at det medførte seg en del knoting og frustrasjon de første dagene (les ukene).

En annen ting jeg savnet var den gode gamle 3.5mm minijack kontakten, bilen min har nemlig ikke bluethooth, og siden jeg fant min nye iPhone X i Restekassa så fulgte det ikke med en Lightning til 3.5mm minijack overgang, men istedenfor å gå til innkjøp av en adapter gikk jeg for en Belkin Bluetooth Music Receiver slik at min gamle slitne bil, plutselig ble trådløs.

Eirik Løver - Innholdsrådgiver

2 år i Komplett Bedrift

 

Forelskelsen

De små «irritasjonsmomentene» blir fort borte når man ser hva man får igjen for å ofre hjemknappen, nemlig fullt utbytte av den 5,8 tommers store OLED-skjermen. Tall som 2436 x 1125 piksler, 458 ppi pixeltetthet, 625 cd/m² maks lysstyrke og 1000000:1 kontrast forhold, sier kanskje deg like lite som meg, men i praksis betyr det en utrolig klar og fin skjerm, under alle forhold.

En skjerm man ikke vil ta øynene vekk fra.

Det lille hakket på toppen, eller «the notch» som har blitt kallenavnet, bryter den nydelige skjermen, men det huser blant annet også Face ID. Opplåsing med ansiktet er noe andre har gjort før, men jeg er usikker på om noen har gjort det bedre? Ekstremt kjekt både når det gjelder å åpne telefonen, gjennomføre kjøp eller logge inn på apper. Takket være det infrarøde kamerat funker det like bra i mørket som i dagslys og med og uten lue.

Som så mange ganger her i livet utviklet de små irritasjonene seg til en forelskelse.

Kamera

Mye av grunnen til oppgradering til iPhone X var kamera. Som innholdsrådgiver er det jeg som tar det meste av bilder og film til Komplett Bedrift sin Instagram og Facebook-side, og håpet var at en telefon med et godt kamera kunne gjøre at speilreflekskamerat kunne bli igjen hjemme. Og når det gjelder kamera på iPhone X så er det bare en ting å si; HELT RÅTT!

Kamera på iPhone X har gjort at jeg ikke bare har jeg forelsket meg i telefonen som nevnt tidligere, men jeg har også forelsket meg i meg selv, jeg har forelsket meg i samboeren min på nytt, kompisene mine, ja alle jeg tar bilde av med den eminente portrettfunksjonen forelsker jeg meg i. 

Portrettfunksjonen bruker jeg faktisk mye når jeg tar bilde av produkter også, den gir en helt annen dybde i bilde og produktet kommer i fokus, det liker vi hos Komplett Bedrift. Bildestabilisering, rask optikk, vidvinkel og telelinsen gjør at også videoopptak blir av høy kvalitet nesten uansett hvilke forhold den brukes under. 

En annen spennende funksjon som jeg gleder meg til å prøve fremover er tidsforløp (timelaps) funksjonen, men det betyr desverre at jeg må sette fra meg telefonen over litt lenger tid, noe som har vært vanskelig å få til så langt. Her kan du se et eksempel på tidsforløp tatt med iPhone X.

En av mine mange skamløse portrettbilder som viser forskjellen på iPhone 6s og iPhone X.

Batteriet

Men Eirik, da telefonen er så heftig så kan vel ikke batteritiden være spesielt bra? Jo den er veldig bra! Her er Apple sine egne tall:

Snakke: inntil 1260 minutter 
Aktiv onlinebruk: inntil 12 timer 
Avspilling (trådløs video): inntil 13 timer 
Avspilling (trådløs lyd): inntil 60 timer

 

Konklusjonen

Hvis jeg nå skal svare på det opprinnelige spørsmålet; er iPhone X dobbelt så bra som iPhone 6s? Ja, uten tvil! Er den dobbelt så bra som iPhone 6s eller spørsmålet jeg har fått mye i det siste; ville du kjøpt iPhone X hvis du ikke hadde fått den som jobb-telefon? Ja, uten tvil! Totalpakken av brukervennlighet, heftig ytelse, skjerm, kamera og batteritid gjør denne telefonen (jeg må innimellom minne meg selv på at det faktisk er en telefon) til markedets beste etter min mening og den forsvarer faktisk prislappen.

Oppdatering 14.09.18

I dag ble nye iPhone Xs og Xs Max lansert, og hvis sjefen leser dette så stiller jeg meg tilgjengelig til test.

Favoritt tilbehør til iPhone X:

Spørsmål om iPhone X? Spør meg på eirik.lover@komplettbedrift.no