iPhone 7 byr på dramatiske forbedringer av de viktigste bruksområdene for iPhone. Den har fått avanserte nye kamerasystemer. Ytelsene og batteritiden er de beste i noen iPhone. Stereohøyttalerne imponerer. iPhone-skjermen er den skarpeste og mest fargerike noen gang. Den er sprut- og vannbestandig. 

 

 

iPhone fyller 10år!

2007 var så vidt i gang da Apple-gründeren, Steve Jobs, lanserte selskapets første telefon, iPhone. Apple uttalte: «iPhone vil innlede en ny æra innenfor sofistikerte telefoner». Telefonen skulle kombinerte tre produkter i ett; telefon, iPod og internettbruk, publikum var spente.

I pressemeldingen uttalte Apple-sjefen følgende:
– iPhone er et revolusjonerende og magisk produkt, som ligger fem år foran andre mobiltelefoner. Alle er født med det ultimate styringsverktøyet – våre fingre – og med iPhone bruker vi det til å utvikle det mest revolusjonerende brukergrensesnittverktøyet siden datamusen.

Man kan vel ikke nekte for at Steve Jobs var inne på noe der.

 

 

(1. generasjon iPhone fra 2007)

 

 

(iPhone 7 fra 2016)

iPhone-utviklingen år for år:

2008: 1 år etter lansering i USA kom iPhone for salg i Norge. Den første utgaven kom med 4 eller 8 GB- minne og hadde ett kamera med 2 megapiksler som kunne ta stillbilder, men ikke video. Samme år lanseres iPhone 3G, en oppgradert versjon, med mulighet for å laste ned apper via App Store.

2010:  iPhone 4 lanseres med helt nytt design, og vi møter selfie-kameraet for første gang. Det er blits på begge sider.

2011: iPhone 4S slippes, og snakker med "Siri" som blir integrert i iOS 5.

2012: Dette året får femte generasjons iPhone større skjerm og med dette et nytt design.

2013: Apple lanserer en rimelig utgave med navn iPhone 5C. I tillegg oppgraderes iPhone 5 til S - første Apple-telefon med fingeravtrykksensor.

2014: Igjen kommer Apple med et nytt telefondesign på iPhone6, denne gang med større skjerm. iPhone 6 plus blir sluppet samtidig med enda større skjerm, og publikum kan fra dette året velge mellom to skjermstørrelser.

2016: Apple henter frem designet fra i Phone 5, og lanserer iPhone SE, denne gang med innmaten til 6S.

2016: Høsten 2016 ble iPhone 7 den første modellen uten hodetelefoninngang, også denne gang lanseres en plus-modell. Nå med to kameraer på baksiden.