Lenovo ThinkPad P14s, P14s AMD, og P15s 2. generasjon

Hvis du er på utkikk etter et bærbart kraftverk som er en innsats som er mer kapabel enn den vanlige kontorboken, bør du absolutt vurdere P14s -serien. Med en vekt på bare 1,47 kg er den en lettvektsmester, men har et stort slag. Velg mellom 14” Intel- eller AMD -modellen, eller kanskje den større 15,6” P15 -modellen er mer attraktiv for deg? Denne modellen har også et numerisk tastatur for å ta imot alle Excel-brukerne der ute, og bare 280 g tyngre enn sin 14” fetter.

Hvorfor AMD?

AMD er et nytt tillegg til Lenovos vanlige CPU -serie. Lenovo er for tiden den eneste leverandøren som leverer denne CPU'en. AMDs Ryzen 7 CPU har 8 kjerner og ytelsessammenligninger mot Intel-rivaler viser like ytelse, men til en lavere kostnad. Håndterbarhet er heller ikke et problem, ettersom CPU-ene fra AMD følger DASH-industristandarden. Økningen i ytelse fra siste generasjon til nåværende er omtrent 20%, så det er mange grunner til å oppgradere eller bytte til AMD.

Lenovo Performance Tuner

Alle Lenovos mobile arbeidsstasjoner leveres med Lenovo Performance Tuner. Det er en programvare som kan overvåke oppgavene som kjøres på PC-en, identifisere flaskehalser og hjelpe til med å løse problemer med de installerte programmene. Den kan foreslå å installere alle riktige drivere som er optimalisert for det spesifikke programmet (som AutoCAD, SolidWorks, Adobe Creative Cloud etc.). Den kan til og med angi visse BIOS-innstillinger for å få maksimal ytelse. En annen ting er muligheten for å sette dedikerte ressurser til en bestemt applikasjon. Teams, for eksempel, er overraskende sulten på ressurser, så hvis du jobber med et prosjekt, kan det være fint å begrense ressursene til Teams, og du kan gjøre det ved å bruke en spesifikk grense for antall kjerner som skal være tilgjengelig, og dermed frigjøre mer kraft til andre oppgaver i bakgrunnen.

Kraftig grafikk og skarpe paneler

En av de store fordelene er UHD-panelalternativet. Kombinert med de diskrete grafiske alternativene fra enten AMD eller Nvidia. Dette panelet er fargekalibrert med X-Rite-teknologien, så hver nyanse er 100% nøyaktig. Og når vi snakker om grafikkort, huser P14 enten AMD Radeon Vega eller et Nvidia T500 grafikkort, avhengig av modell. Begge kortene har 4 GB minne og er tilstrekkelig for de fleste inngangsoppgaver som CAD, DTP og lightroom-retusjering.

Velg en ISV-sertifisert plattform

Alle arbeidsstasjoner i Lenovo P-serien er sertifisert for et visst antall spesifikke applikasjoner, alt fra AutoDesk, Dressault Systemes, Siemens, Adobe, AVID og mange flere. For å bli sertifisert må du følge flere forskjellige tester, med flere kombinasjoner mellom forskjellige CPU-er, grafikkort og annen type maskinvare. Dette er en måte å sikre at maskinvaren støttes fullt ut av programvaren, og at støtten gis både fra maskinvareleverandøren og programvareleverandøren. Når det gjelder grafikkort og CPU-er er det bare profesjonelle modeller som er revet med dette sertifikatet. Eksempler på det kan være Intel Core i7- eller Xeon-prosessorer samt Nvidia Quadro-serien. Nvidia GeForce-kort og Intel Core i9x-prosessorer er eksempler på maskinvare som ikke støttes.