Dedikerte kunderådgivereDedikert hjelp

Få full kontroll på dine egne data og dokumenter ved å lage din egen lagringssky!

– Med økt fokus på det digitale oppretter vi stadig flere viktige digitale dokumenter. Både kontrakter, dokumenter, videoer og andre viktige filer. Mange er redde for at filer skal gå tapt og i noen tilfeller er dette virksomhetskritisk. Det kan du enkelt sikre deg mot, sier Asbjørn Tollnes, produktsjef i Komplett-PC.

En NAS hjelper deg med å organisere alt du har lagret på PC-en, telefonen og nettbrettet ved å samle det på ett sted. Samtidig sikres de viktige filene dine ved at de lagres på mer enn kun en harddisk. En NAS er en rimelig sikkerhet for mange små og mindre bedrifter. 

Så hva er egentlig NAS?

En NAS er en forkortelse for Network Attached Storage. Altså en nettverksdisk som inneholder en liten datamaskin og en eller flere harddisker, og som kan kobles til hjemmenettverket ditt. 

– Vi har spurt produktsjefen i Komplett-PC hvorfor han mener du bør eie en:

NAS gjør det veldig enkelt å lagre filer og få tilgang til dem fra alle bedriftens pcer, telefoner eller nettbrett, forklarer Tollnes.

– Hvilken NAS skal jeg velge?

Synology er et godt valg. Her får du automatisk backup av alle dine PC-er og MAC-er, foto- og video-backup fra iOS og Android, tilgang til filbiblioteket ditt på alle enheter, og den gjør det veldig enkelt å dele filer med kollegaer via sikre linker, forteller Tollnes.

– Er det noe man bør tenke på før man går til innkjøp?

Legg merke til at de fleste NAS-enheter selges uten harddisker fordi du selv skal kunne velge ut ifra dine behov. Det holder å kjøpe én, men jeg anbefaler på det sterkeste å kjøpe minst to. Da kan du sette dem opp med speiling (RAID 1 på fagspråket) som gjør at all data lagres på begge disker for høyest sikkerhet. 

– Jeg har kjøpt en NAS – hva nå?

Nå slutter du å bekymre deg over hvor det var du lagret den filen eller om du fortsatt har bildene fra ferien. Bruk litt tid på å sette opp NASet sånn din bedrift vil ha det, og så bruker du litt tid på å venne deg til å organisere filene på en bedre og tryggere måte, og så sparer du mye tid fremover fordi alt er trygt lagret akkurat der du forventer å finne det, forteller Tollnes.

💾 HDD / SSD / M.2

Den viktigste NAS-aktøren

Det finnes en WD Red-disk for hvert kompatible NAS-system for å hjelpe deg å tilfredsstille dine datalagringsbehov. Med harddisker på opptil 10 TB tilbyr WD Red et bredt utvalg av løsninger for kunder som ønsker å bygge en høytytende NAS-lagringsløsning. WD Red er bygd for NAS-systemer med 1 til 8 brønner, og pakker inn den kraften du trenger for å lagre verdifulle data i en kraftstasjon av en enhet. Med WD Red er du klar for det neste som kommer.

Gi mer kraft til din NAS

Forbedre NAS-systemets ytelse og respons med WD Red™ SA500 NAS SATA SSD. Siden NAS-systemet er alltid på, er pålitelig drift helt avgjørende. I motsetning til standard SSD-er er WD Red NAS SATA SSD-er spesielt designet og testet for bruk døgnet rundt. Denne holdbarheten i tillegg til effektiv hurtigbufring av store filer gjør disse diskene ideelle for OLTP-databaser, flerbrukermiljøer, fotografering, redigering av 4K- og 8K-video og andre krevende applikasjoner. Med 2,5" og M.2-formfaktorer og kapasiteter fra 500 GB opptil 4 TB * (kun 2,5") lar WD Red SA500 NAS SATA SSD deg optimalisere ditt eksisterende eller ditt neste NAS-system for å få overlegen ytelse og utholdenhet.