Nettverkene i de enkelte hjem er virkelig noe som blir satt på prøve i disse dager, enten du har huset fullt av filmstrømmende ungdommer, voksne og barn som har videosamtaler med jobb og skole eller du rett og slett sitter på utrangert utstyr som ikke holder følge med dagens krav til verken hastighet og rekkevidde.

Komplett Bedrift anbefaler 

Det første man må gjøre er å vite om man har riktig hastighet på bredbåndet (opplastning og nedlastning i Mbit/s). Det er ikke bare hvor mange som er på påkoblet nettet det handler om, det er like mye hva man faktisk gjør. Her har vi satt opp en liten pekepinn på hva man trenger:

Liten hustand med en eller to personer - 50-75 Mbit/s
Famile med tre-fire personer - 150-200 Mbit/s
Familier med ekstra behov - 300-400 Mbit/s
For den ekstreme familien - 500 Mbit/s og oppover

Alle tilbydere av bredbånd har sine anbefalinger knyttet til dette, og det er den enkeltes bruk og egne preferanser som avgjør hva som er riktig hastighet for den enkelte.

Router 

En router vil egne seg best i mindre boliger eller leiligheter, hvor avstandene er relativt små. En router bør plasseres nærmest der du faktisk kommer til å bruke enhetene dine. For eks i stua. Du får høyest hastighet nærmest routeren og dertil svakere jo lenger unna du eller enhetene dine befinner seg. Vi anbefaler at du går for en WiFi-6-router, pga høyere sikkerhet, bedre ytelse og at dette er nyeste standarden, som gjør deg istand til å ha denne i flere år kontra en eldre utgave. 

Mesh 

Et mesh-nettverk består av to eller flere enheter, såkalte noder, som mottar, sender og forsterker trådløse signaler. Mesh fungerer veldig bra over større områder, som i hus med flere etasjer. Nodene plasseres nær der enhetene er personene ofte befinner seg. Har man behov for flere noder så kan det enkelt suppleres i etterkant. Dette er en løsning som vil gi betraktelig bedre dekning enn en tradisjonell router.

Det finnes også muligheter for brukere som har behov for en mer skreddersydd løsning med høyere funksjonalitet og høyere sikkerhet. Dette er løsninger som er noe mer avansert enn tradisjonelle routere og mesh-nettverk, men uten at man trenger en IT-avdeling for å administrere dette. Vi kan nevne økt funksjonalitet, flere muligheter for lastbalansering og en betraktelig høyere sikkerhet. Er du usikker på hva du trenger? Ta kontakt med oss så skal vi hjelpe deg!

For dem som ikke har mulighet for nettverk via fiber eller lignende hjemme, fortvil ikke. Det finnes muligheter. Du vil riktignok ha begrensede muligheter med tanke på hastighet, men med god 4G-dekning vil du med noen unntak kunne gjøre det meste. Trenger du tilgang akkurat der du er, det være seg på hytta, på båten eller kanskje pendleleiligheten, da er en av disse løsningen.

NB: Merk at du må også ha et dataabonnement fra en mobiloperatør for at disse skal fungere. 

Ta kontakt 

Dette er anbefalinger basert på et trådløst hjemmekontor, og det er mange variabler som spiller inn. Bor du i et murhus for eksempel kan det være at du trenger sterkere signaler og andre løsninger som Powerline, som er nettverk via strømnettet, kan være mer aktuelt for deg. Har du mulighet til kablet forbindelse vil dette alltid være mer stabilt og gi en høyere hastighet.

Er du usikker på hva du trenger og hva du bør ha for å få hjemmekontoret til å fungere optimalt så vil vi at du tar kontakt. Så skal vi bistå deg med å finne riktig løsning for deg og ditt hjem!