Dedikerte kunderådgivereDedikert hjelp

Kjøpshjelp docking

Hva er en dockingstasjon?

En docking-stasjon gjør det lettere å jobbe ved at den er ferdig koblet til skjerm(er), tastaturer og mus i tillegg til alt annet du måtte ha bruk for i arbeidshverdagen. Det kan være eksterne harddisker, ladere, webkameraer eller annet tilbehør. Den store fordelen er at du du ikke kaster bort verdifull arbeidstid på å krype under skrivebordet for å koble til de ulike dingsene. Rett på nett, opp og jobb!

I det siste har vi sett en rekke skjermer som gjør den samme jobben som en dockingstasjon. Du kan lese om det her. Men om du er fornøyd med skjermen(e) dere har og er ute etter en dockingstasjon, er det fortsatt noe du må ta hensyn til.

Ditt førstevalg for docking bør være å holde deg til det merket du allerede har valgt. Har du en HP, så finnes det egne docking-stasjoner som er laget for HP. Det samme er tilfelle for Lenovo, Dell og de andre produsentene. Om du holder deg til samme merke, er du garantert at det spiller som det skal.

Bestem deg for om du vil at dockingstasjonen også skal levere strøm til datamaskinen. (Hint: det vil du nok). Dersom pris veier tungt i kjøpsavgjørelsen, finnes det også universelle docking-stasjoner som Belkin og iiglo, men vi anbefaler at du snakker med oss først, så vi er sikre på at de passer.

Kontakt oss gjerne her 

Dessuten trenger ikke dockingstasjonene se ut som de alltid har gjort. HP har noen flotte dockingstasjoner som ikke bare gjør deg mer effektiv i arbeidsdagen, men som også ser utrolig bra ut på pulten.

Kan jeg klare meg uten en docking-stasjon?

Ja, i prinsippet kan du det. Om du har en stasjonær maskin, så trenger du neppe docking. Eller om du ikke skal koble til noe annet enn én skjerm. Men ofte skal vi koble til flere skjermer, mus, tastatur, høyttalere og eksterne harddisker. Kanskje enda mer. Da blir du fort lei av å bruke det første kvarteret på jobb med å lete etter kabler og plugge inn en for en. Dessuten har ikke moderne laptoper altfor mange kontakter å by på. Kanskje bare et par UB-C-kontakter.

En dockingstasjon lar deg plugge inn én kabel eller sette laptopen inn i én brønn, og så er du klar for å jobbe ved at dockingen er koblet til alt det andre perifere utstyret.

Problemløsning docking (FAQ)

Jeg har koblet skjermen til docking-stasjonen, men får ikke bilde

For å få opp bilde på skjermen, trenger enkelte dockingstasjoner en egen driver. Denne kan lastes ned fra hjemmesiden til produsenten av dockingstasjonen. Dersom dockingstasjonen ikke trenger egen driver, og du fortsatt ikke får opp bilde, må skjermen aktiveres på maskinen din.

  • For PC: Klikk her for feilsøking.
  • For Mac: Klikk her for feilsøking.

Hva slags docking-stasjon passer til min PC?

Det finnes universaldockinger, men generelt anbefaler vi å kjøpe docking fra samme leverandør som PC-en. For Mac-brukere har Satechi mange gode adaptere som gjør samme jobb som en docking-stasjon.

Hvor mye strøm trenger jeg til docking-stasjonen?

Det kommer an på hvor mye strøm laptopen din trenger for å lade effektivt. Her er det viktig at dockingen ikke blir en flaskehals. Sjekk hvor mye stømadapteret til maskinen leverer og hvor mye dockingen leverer. Dockingen bør levere samme effekt som den originale strømforsyningen. Kanskje må du bruke flere USB-C-kabler for å få riktig lading.

Kan docking-stasjonen påvirke oppløsningen på skjermen?

Ja, det kan hende at dockingen påvirker oppløsningen. I stor grad fins det software-løsninger på dette, så sørg for å installere de nyeste driverne for skjerm og dockingstasjon.

Hvor bør jeg plassere docking-stasjonen?

Dette er et godt spørsmål, og det kommer selvsagt an på hva slags skrivebord du jobber ved eller hva slags type docking vi snakker om. Skal laptopen inn i dockingen, eller skal du bare strekke en kabel mellom laptopen og dockingen? Noen docking-stasjoner har kontaktene bak, noen foran. Sør for at du plasserer dockingen slik at du har enkel tilgang ved arbeidsdagens begynnelse og slutt. Den må også stå slik at kablene til skjermer, tastatur og annet tilleggsutstyr står nært nok til at kablene når fram uten å bende og brekke for mye på dem. Husk også at en docking-stasjon utvikler litt varme, så sørg for at det godt med luft rundt den.

Tips og triks for dockingstasjoner

Bruk litt tid og tankevirksomhet på å plassere dockingstasjonen. Målet er å frigjøre plass på skrivebordet, så kanskje kan du plassere dockingen under bordplaten eller på høykant? Kanskje kan det være jok å forlenge en kabel så stasjonen kan plasseres et stykke unne?

Vurder om du egentlig trenger kabel til tastatur og mus. Disse tar også plass og kan fort komme i veien for annet arbeid.

Trenger du at dockingstasjonen ligger stødig? Ikke alle er like tunge og stabile. Her er et enkelt og billig triks: Kjøp gjenbrukbar heftemasse a la Blu-Tac eller hva de må hete i de ulike butikkene. Disse er lette å ta av igjen når de ikke skal brukes. Best av alt: Et par små klumper med heftemasse under dockingstasjonen sikrer at de ikke sklir og danser bortover pulten, og at den holde seg på plass når du setter inn og tar ut kontaktene.