Hva er egentlig en “workstation”, og hvorfor velge en workstation fremfor en vanlig PC?

Det finnes kanskje ikke noe fasitsvar, men vi setter lista høyt og benytter komponenter som er produsert spesielt for formålet. På innsiden av en Komplett Workstation finner du alltid:

  • Intel Xeon prosessor, designet for ekstra høy pålitelighet og lang levetid. Xeon-proessorer har også virtualiserings-finesser og annen funksjonalitet du ikke finner på vanlige Core i7-prosessorer.
  • DDR4-minne med ECC-funksjonalitet, som sikrer integriteten til data i minnet, og benyttes innen forskning, medisin, finans og andre områder der minnekorrupsjon kan få uante konsekvenser.
  • Workstation-hovedkort som er designet spesielt for bruk med Xeon-prosessorer, ECC-minne og profesjonelle grafikkløsninger som NVIDIA Quadro og AMD Firepro.
  • Integrert Intel nettverkskontroller som sikrer stabil og høytytende nettverkstilknytning med minimal belastning på prosessor.
  • Støtte for svært raske lagringsløsninger med PCIex4 eller M.2-grensesnitt.

Alle våre workstation-modeller er svært skalerbare, slik at du kan velge prosessor, minnemengde, grafikkløsning og lagring som passer akkurat ditt bruksområde. Vi har et rikt utvalg Xeon-prosessorer og du kan velge minnemengde helt opp til 256GB. Du finner også en rekke grafikkløsninger, både profesjonelle Quadro og Firepro-grafikkort som er sertifisert for bruk med avansert programvare som AutoCAD, Photoshop, Solidworks og lignende, men også GeForce- og Radeon-skjermkort som kan gi overlegen ytelse for pengene i mange sammenhenger. Vi samarbeider tett med komponentprodusenter og tester nøye nye komponenter før de kommer på markedet slik at du kan få den ferskeste teknologien uten å være «prøvekanin». Når vi setter opp grunnkonfigurasjonen i våre workstation-modeller er vi ekstra kresne, og bruker kun komponenter fra produsenter som over tid har bevist sin evne til å levere stabile kvalitetsprodukter med høy ytelse.

Se under for vårt utvalg av workstations, som alle er oppdatert med siste teknologi og følger siste industristandard slik at det for deg og din bedrift skal være lett å oppgradere dersom dette er nødvendig på et senere tidspunkt.

Og finner du ikke riktig konfigurasjon og ønsker et annet oppsett så ta kontakt med våre kunderådgivere på tlf. 33 00 51 50 eller på salg@mpx.no.